Rioolaanleg

Riool

Bij het (ver)bouwen van een huis of bedrijfspand komt er een moment waarop u de riolering moet aanleggen. Het aansluiten van de afvoer aan het riool is een vervelende klus die veel tijd in beslag neemt als u niet deskundig genoeg bent. Het is daarom altijd verstandig een specialist in te schakelen. Wilt u de afvoer laten aansluiten op het hoofdriool? Of wilt u een nieuw riool aanleggen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Gescheiden Rioolsysteem

Voor een gescheiden en een verbeterd gescheiden rioolstelsel zijn twee buizen nodig: één voor het afvalwater en één voor het regenwater. Toch verschillen beide systemen nogal van elkaar.

Bij gescheiden riolen gaat al het regenwater direct naar vijvers of sloten. Het afvalwater gaat naar een gemaal. Vervolgens pompt het gemaal het afvalwater naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi). Vergeleken met een gemengd of verbeterd gescheiden riool hoeft de rwzi met dit systeem veel minder hard te werken. Maar ook gescheiden riolen kunnen tot vervuiling leiden. Bijvoorbeeld omdat regenwater niet altijd schoon is of door foutieve aansluitingen.

U kunt als bewoner helpen regenwater schoon te houden. Ook kunt u regenwater zelf in uw tuin gebruiken door middel van het ingraven van infiltratiekoffers.

In veel gemeenten is een gescheiden systeem bij nieuw- of verbouw verplicht!

Belangrijke aandachtspunten die wij hanteren  bij de aanleg van riool en hemelwaterafvoer zijn:

  • het gebruik van de juiste materialen: binnen- of buitenklasse
  • het deskundig graven van sleuven met behulp van onze mini-kraan
  • hanteren van het juiste afschot
  • een ‘Klick-melding’ aanvragen om te vermijden dat andere ondergrondse bekabeling zoals elektriciteit, gas, water en telecommunicatie worden beschadigd.

Bent u toe aan vervanging of een geheel nieuw systeem, neem dan vrijblijvend contact met ons op!


Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een offerte!

× Chat direct met ons!